- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 20.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 180 |
Švestková povidla | 50 |
Tvaroh jemný bezlaktózový (Meggle) | 180 |
Mouka pšeničná celozrnná | 180 |
Máslo čerstvé nesolené | 60 |
Energetická hodnota celkem: 6134 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 173,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 8.7, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku a změklé máslo (nebo rostlinný tuk vhodný na pečení) a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na tenko a vykrajujeme kolečka o průměru cca 8–10 cm. Doprostřed každého kolečka dáme lžičku tvarohu (hrudkového nebo baleného v kostce, aby nebyl moc tekutý) a trochu povidel. Přehneme napůl a kraje důkladně zmáčkneme vidličkou, aby nám náplň nevytekla. Pečeme na pečicím papíře při 180 stupních cca 12–15 minut. Před podáváním můžeme lehce pocukrovat (do těsta není přidán žádný cukr a je jen lehce sladké díky mrkvi).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.